Wat begon als een lolletje, is nu uitgegroeid tot een compleet project; De Beerrren.
Beerrrr en Beerrrin hebben inmiddels een eigen Instagrampagina (@debeerrren) en laten daar ‘hun’ reislustige leventje zien.
Natuurlijk, de liefde voor die twee stofballen speelt een grote rol in de totstandkoming van de foto’s. Horen ze dan wel op de SHe-site? Dat antwoord is simpel: jazeker!
Het maken van deze foto’s lijkt makkelijk. De Beerrren zijn gewillig. Ze praten niet, lopen niet weg en knipperen niet met hun ogen.
Achteraf hoor je ze ook nooit klagen dat ze niet goed op de foto staan. Toch is het bewegingsloze ook juist het probleem. Ze staan altijd hetzelfde.
Zie dan nog maar eens originele foto’s te maken. Mede daarom speelt de omgeving ook opeens een grote rol, dát creëert de variatie. Die omgeving heeft ook wat valkuilen.
Door de wind waaien ze om en om de wasmachine geen overuren te laten draaien is een schoon plekje ook wel fijn. Oh, en ze zijn klein. Arme knieën.
Zo zie je maar; het fotograferen van beren vergt creativiteit, een kritische blik en flexibiliteit (en af en toe een paar uurtjes met naald en draad).
Een beregoede les voor het echte fotowerk dus! Betrap je SHe op het berenknuffelen? Work in progress dus! (goed excuus 🐻🐻)