Biografie

Vroeger, toen het laatste lelijke eendje werd geproduceerd, de apartheid in Afrika werd afgeschaft en Tom Cruise met Nicole Kidman trouwde, kreeg het dorp Hardinxveld-Giessendam er een nieuwe inwoonster bij.

Nadat die inwoonster haar veterstrikdiploma en zwemdiploma A & B had gehaald, werd het tijd voor de middelbare school. De keuze viel op scholengroep de Hoven , waarvan de eerste 3 jaar de Calvijn dagelijks werd bezocht. De Hoefslag in Gorinchem volgde, en daar haalde de toen 16-jarige meid haar havodiploma.

En toen? Ze wist het zelf ook niet, maar de buurvrouw wel. Caissière moest ze worden, fulltime. Na een half jaar bliepjes en kooppunten, begon het klusseizoen van openluchtzwembad de DoetseKom weer, waar ze voor het tweede jaar aan de slag ging als badwacht, caissière, klusser en zwemlesinstructeur. Hiervoor rondde ze ook succesvol een opleiding tot zwemonderwijzer af. Na 15 jaar legde ze haar werkzaamheden daar neer.

In augustus 2008 moest ze er toch echt aan geloven: school kwam weer op haar pad! Tot juli 2009 werd ze in het basisjaar AVproductie te Rotterdam opgeleid als cameravrouw, video-editor en fotograaf. De voorkeur ging naar haar hobby: fotografie. Hiervoor werd in juni 2012 het diploma geïncasseerd.

Het fotowerk van SHe Fotografie werd al snel beloond met een aantal awards. In november 2011 won Suzanne de fotowedstrijd van gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden. In februari 2018 werd één van haar sportfoto’s door Life Saving magazine Coureurs D’écume verkozen tot Photo of the year 2017. Bij de sportverkiezingen in Noordwijk won ze de prijs voor de beste sportfoto van 2018, in Hardinxveld kreeg ze de bokaal voor de beste sportfoto van 2019.

Door de jaren heen bloeide er nog een grote hobby op: de reddingsbrigade. Als tienjarig meisje haalde ze brevetje 1, nu telt haar zakboekje de hoogst haalbare zwem- en vaardiploma’s. Daarnaast is ze sinds 2008 bestuurslid en geeft ze les aan diverse diploma’s en brevetjes. Van 2016 tot 2018 was ze secretaris, nu leidt ze de vaarafdeling en is ze vicevoorzitter van de vereniging.

In juli 2021 werd ze met de Nationale Reddingsvloot ingezet om het centrum van Valkenburg te evacueren. Foto’s die hierbij (met telefoon) zijn gemaakt, zijn door veel landelijke media opgepikt en gebruikt. In augustus 2021 werd Suzanne ingeschakeld om tijdelijk waar te nemen op de communicatieafdeling van Reddingsbrigade Nederland. Dit werd uiteindelijk bijna een jaar. Dit werk is voortgezet bij dochteronderneming NIVZ, waar Suzanne één dag per week bijspringt met communicatiewerkzaamheden.

Via haar vriend kwam Suzanne in aanraking met de Lifesavingsport en neemt ze af en toe deel aan wedstrijden. 

Tijdens de COVID-19crisis ontwierp Suzanne een ansichtkaartenlijn van haar hobbyproject ‘De Beerrren’.

U zult misschien denken: Is er nog wel tijd over voor fotografie? Jazeker! Wilt u deze duizendpoot inhuren voor uw klus? Ga dan naar de contactpagina en stuur een mail!

Lees ook het artikel in Het Kompas, over het eerste lustrum van SHe Fotografie.